top of page

SETERKAFÈ

Hver dag hele sommerferien

I'm an extra long title. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

barnas-dag-nordgardsetra-24-7-16.jpg

ÅPEN SETER

Åpent hver dag fra 22.6-04.08.2024

Gjestebua er åpen fra 11.00-16.00

Nordgardsetra er et koselig setertun hvor vi holder i hevd gamle setertradisjoner og formidler livet på setra til alle som kommer på besøk. I gjestebua kan man få kjøpt kaffe, vafler og is eller du kan nyte medbrakt nistemat på tunet. 

Lørdag og søndag står det også rømmegrøt på menyen i gjestebua. 

Er dere en gruppe som kunne tenke dere rømmegrøt utenom helga? Ved bestillinger på minimum 10 porsjoner, så kan vi ordne rømmegrøt i uka også. Ta kontakt for bestilling. 

I tillegg til grøten, så er bakerovnen også i gang i helgene. Her kan man kjøpe med seg rykende ferske kanelsnurrer eller brød. 

101422171_3026913597384985_1785281398001

VELKOMMEN TIL SETERS!

Et stykke opp i skogen, helt nord i Larvik kommune ligger Vestfolds eneste seter i drift. Setra er ca 130 år gammel, men noen av bygningene ble flytta hit og er enda eldre. I gamle dager bodde budeiene fra Steinsholt på setra med sine kuer.

Seterkafé

 

Gjestebua har åpent hver dag fra 22/6 - 4/8 sommeren 2024. Åpningstidene er 11-16.

Her kan man kjøpe knallgode vafler, med melk fra kuene vi har på setra. Vi har også diverse kioskvarer og seterprodukter. I helgene kan man også få nybakte brød og rømmegrøt.  

Det er også lov til å nyte nistepakka på tunet. Rømmegrøt kan forhåndsbestilles i ukedager (min 10 porsjoner)

Lære om seterdrift, husdyrbruk og matproduksjon

​På Nordgardsetra foredler vi all melka fra kuene. Noe går til vaffelrøre og bakerovnsbakst og litt drikkes. Resten bruker vi til å lage rømme, smør, ulike oster og prim. Hvis du vil være på noe spesielt, da kontakt.

  • Hilse på dyra på tunet

  • Separering, ysting, koking av prim

  • Fjøsstell klokka 06.30 og 16.30 (bli gjerne litt etter gjestebua er stengt for å se)

  • Bakst i bakerovn i helgene 

 

Aktiviteter for barn

Her kan du hilse på dyrene og se hvordan vi foredler melka på setra. Kanskje du vil smake? Vi har også laget en liten klatreløype i samarbeid med Høyt og Lavt, Tussestien, denne er veldig populær blant ungene. 

  • Hilse på dyra på tunet; ku, kalv, hest, gris, lam, høns

  • Tussestien

  • Kjøretur med Tassemusa, den lille traktoren som er på seterferie (enkelte dager) 

  • Kjøring med hest og vogn (kun enkelte dager eller etter avtale)

Vennligst ikke gi dyrene våre mat. De får den maten de trenger og magene fungerer ikke så godt på vafler fra alle som er innom.

Kurs og arrangementer

Vi arrangerer ofte små kurs og aktiviteter på setra, disse kan du lese mer om her.

Norske husdyr

 

På Nordgardsetra har vi griser, kuer, sauer og lam, hester og høner. Kuer og sauer går ofte løs, og kuene vil gjerne ta seg en lenger tur i løpet av dagen. Når det nærmer seg melking kommer de (som regel) tilbake til setervollen.

bottom of page